Verzorgen


Pronkstuk van je collectie

Gefeliciteerd met je nieuwe Bonny-Blue! Maar écht hè? Om nou te zorgen dat-ie ook nog supermooi is over een twee maanden en over twee jaar hebben we een paar tips voor je. Belangrijk, want wij werken met eersteklas leersoorten en leer is natuurlijk een natuurproduct. En voor natuur moet je altijd goed zorgen.

Tips voor onderhoud

  • Sprayen van de dierenprints hoeft niet. Onze kortharige leersoorten zijn van nature vuilafstotend. Mocht er toch wat stof of vuil op blijven zitten, dan heb je aan een zachte borstel genoeg.
  • Wijn, water of frisdrank van zacht leer verwijderen met en droge doek. Gewoon voorzichtig deppen, meer niet. Daarna aan de lucht laten drogen.
  • Vloeistoffen op kortharig leer gewoon droogdeppen, niks aan de hand. De natuur doet de rest.
  • Nooit prutsen met je föhn, de magnetron of een heteluchtoven! Chemicaliën? Nee! Weg met die troep, anders verruïneer je je prachtige Bonny-Blue.
  • De zachte, gladde leersoorten die we gebruiken zijn geverfd met duurzame pigmenten. Het is niet uitgesloten dat die bij de eerste keer dragen wat afgeven. Dat kun je voorkomen door die oppervlakken te impregneren met een beschermende spray. Lees voor gebruik eerst goed de gebruiksaanwijzing van het impregneermiddel.
  • Dat zwarte tasje met Bonny-Blue erop heb je niet voor niets. Als je jouw artikel daarin bewaart als jet ooit eens en dagje niet draagt, dan houd je het langer mooi. Wel doen hoor!

Heb je nog meer vragen over het onderhoud van je Bonny-Blue artikelen? Stuur ons dan gerust een mailtje: info@bonny-blue.nl.